Velg en side

Legionella – dusjer i hytter og offentlige bygg

23. apr. 2020 | Nyheter

Kvaliteten på drikkevannet kan variere med årstid, vær- og nedbørsforhold. På tide å sjekke drikkevannet du bruker på hytta? 

I forbindelse med koronapandemien har flere private hytter og offentlige garderober på skoler og idrettsanlegg stått ubrukte over lengre tid. FHI frykter at dette kan ha skapt en ny smittefare. Legionellabakterier smitter via aerosol (små vanndråper) man puster ned i lungene og dette kan skje i dusjen.

Det er viktig med gode forebyggende rutiner for å forhindre oppvekst av Legionellabakterier i interne rørledningsnett. I forkant av oppstart av skole der det skal dusjes etter gymtimen eller du skal på hytta nå etter at hytteforbudet er opphevet, bør du følge noen gode råd fra FHI: Skru varmtvannstanken opp på maks varme, vask og desinfeksjon av dusjhoder og åpne alle kraner i servanter og dusjer. Dette kan du lese mer om her på FHI sine hjemmesider.

Vi har god og lang erfaring med å utfører analyse av Legionella og ønsker du å få testet din dusj, ta kontakt med oss.(lenke til kontaktinfo)

For mer informasjon om Legionella, gå videre til vår side her (lenke til Legionella under mikrobiologi)

Anne Kristin Gussiås
Kvalitetsansvarlig mikrobiologi. Koordinator marked.