Velg en side

Nemko Norlabs ekspert forklarer: Slik tar du vannprøve

29. des. 2020 | Blogg

Du har kanskje aldri tatt vannprøve før, og lurer på rengjøring og desinfeksjon av prøveområde, riktig emballasje, oppbevaring av vannprøve, og logistikk?  Eller du har hatt ansvar for prøvetaking gjennom mange år, og ønsker bare en dobbeltsjekk av at dere gjør alt riktig.

I vår video «Slik tar du vannprøve» viser Anne Kristin Gussiås, Fagekspert Mikrobiologi i Nemko Norlab hvordan man forbereder for prøvetaking av drikkevann, hvilken prøveemballasje som skal brukes til de ulike analyser, og hvordan man oppbevarer og transporterer vannprøver.

Det kommer ikke klart frem i videoen, men det presiseres at steril prøveflaske med rød topp som er tilsatt natriumthiosulfat, kun er egnet til mikrobiologiske analyser.

Hvis det er ting angående prøvetaking du lurer på, så er du velkommen til å kontakte din faste kontaktperson hos oss, kontakte en av våre avdelingskontorer eller sende en e-post til info@nemkonorlab.com.  Dette gjelder spesielt dersom du aldri har tatt vannprøve før.

Du kan også laste ned og lese mer i vår prøvetakingsveileder.

Vi gjør oppmerksom på at vannprøver som ikke kan leveres samme dag, må sendes med ekspress over natt (Bring, Jetpak etc.) til aktuelt laboratorium.

Denne videoen er første i en serie med instruksjonsvideoer som vi har startet på.  Gi oss gjerne feedback på elementer av videoen som ikke helt fungerer, så får vi rettet det i senere videoer.

Preben Aune
Driftssjef SINTEF Norlab